23 Mart 2011 Çarşamba

Regal Barcelona 83-82 Diamantidis(Panathinaikos)

Günün en zevkli maçının analizini bilerek en sona bıraktım. Diamantidis abimiz neredeyse, tek başına gectiğimiz sezonun şampiyonu Barcelona yı yıkacaktı. Hatta Victor Sada baktı olmuyor, '' abi bir de böyle dene'' diyerek son saniye şansı da verdi ama olmadı. Şaka bir yana bugün Diamantidis gibi bir oyuncunun, Pana için ne kadar değerli olduğunu ve eğer arkasında Calathes değil de bir gömlek üstün bir guard olsa neler yapabileceğini bir kez daha gördük.

Maçın analizine gelirsem, ''kurt hoca'' Obradovic Diamantidis i savunma da Navarro nun üstüne verince, İspanyol yıldız kendi normlarına göre oldukça vasat bir maç çıkardı. Çıkardı çıkarmasına da, bu seferde sahneye Lakovic çıktı. Sloven oyuncu takım ne zaman sıkışsa, ya üçlüğü gönderdi ya da topu içeri Lorbek ve NDong ikilisine indirerek takımını rahatlattı. Gerek Diamantidis, gerekse Lakovic bir guard'ın takımın neden en önemli parçası olduğunun ispatıydı.

Eşleşmenin diğer maçları, bu maça nazaran Barcelona için çok daha rahat geçecektir çünkü Diamantidis her maç 20 üstü sayılar atamaz ve onun atamadığı her sayı, takımda skorer eksikliği olduğu için Barcelona hanesine sayı olarak yazılır. Çok kritik anlarda, önemli sayılar üreten Lorbek in günbegün artan performansı da İspanyol temsilcisi için çok iyi bir haber..

Periyot Skorları: 14-14    23-21    20-25    26-22
Maç Sonucu: 83-82 Barcelona
Maçın Adamı: Dimitris Diamantidis

Barcelona
Sada(2 sayı)Rubio(4 sayı)Lakovic(12 sayı 3 asist)Navarro(13 sayı 3 asist)Perovic(6 sayı 4 rebound)Vazquez(4 sayı)NDong(8 sayı 4 rebound)Morris(5 sayı 3 rebound)Lorbek(12 sayı 3 rebound)Anderson(10 sayı 4 rebound)Grimau(7 sayı)
Panathinaikos
Tepic(0 sayı)Maric(5 sayı)Perperoglou(6 sayı)Batiste(15 sayı 6 rebound)Fotsis(2 sayı 8 rebound)Sato(0 sayı)Nicholas(16 sayı)Tsartsaris(2 sayı 3 rebound)Diamantidis(26 sayı 4 rebound 4 top kaybı)Vogioukas(4 sayı)Calathes(5 sayı)Kaimakoglou(1 sayı 3 rebound)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder