27 Ocak 2011 Perşembe

Nagys te ikinci perde

Gene Salsa Basketten alıntılıyorum.Yorum sizin..Salsa Baskete de bu haber için tekrar teşekkürler.


Tomas Nagys'in ayrılık haberinde Bornova kulübünün cevap hakkını kullanmak istemesi halinde olayı bir de onların penceresinden dinlemek istediğimizi belirtmiştim. Takım menajeri Mert İldeş, hafta sonu oynayacakları çok önemli bir lig karşılaşması olduğunu ve akabinde konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapacaklarını ekleyerek konu hakkındaki düşünceleri paylaştı bizimle. Tomas Nagys'in iddialarına cevap veren Mert İldeş'in sıcağı sıcağına yaptığı açıklamalar şu şekilde:

'Öncelikle kulüp olarak takım ruhu, birliktelik gibi psikolojik faktörlere büyük önem veren ve elde ettiğimiz başarılara da bu ufak detaylarla ulaşan bir takımız biz. İki sezondur sorun yaşadığımız hiçbir oyuncumuz olmadı, aksine herkesle sorunsuz diyalog halindeyiz. Tomas Nagys'in anlattıkları ise tamamen kendi hayal ürünüdür. Geçmiş dönem alacaklarından 1000 dolarlık cüzi bir miktarı alamayan Tomas, 20 Ocak'ta Vestel ile oynanan hazırlık maçından önce 'Paramı ne zaman alacağım?' diye sorduğunda kendisine 'Takıma yeni katılan isimler var, onların işlemleri vs durumu var, halledeceğim.' cevabını verdim. Günün devamında kontrol ettiğimde de paranın Nagys'in banka hesabına yatırıldığını da gördüm. Ki bizden alacağı olan herhangi bir oyuncumuz yok, o konularda hiç sorun yaşamadık bugüne kadar.

Ödemeyi halledeceğimi söylememin ardından Tomas Nagys, 'hastayım, Vestel maçına gelemeyeceğim' cevabını verdi. Fakat asıl vermek istediği mesaj hafta sonu Trabzon maçında da oynamayabileceği mesajıydı. Bizimle birlikte Manisa'ya geldi ve halsiz şekilde maçı kenardan izledi. Dönüşte de teknik ekipten Alkım Cebbar ile birlikte sponsorumuz olan ve tüm işlemlerimizi ücretsiz gerçekleştiren Şifa Hastanesi'nde serum verildi kendisine. İlaç alma konusunda söyledikleri de kesinlikle doğru değildir. Takım olarak medikal işlemlerimiz bu hastanede ücretsiz gerçekleştiriliyor zaten, o açıdan para sorunu olması mümkün değil.

Kendisiyle ilgilenmediğimiz ve durumunu hi. sormadığımız açıklaması da yine doğru olmayan bir ifade. Zira kendisini hem İzmir'deyken hem de Trabzon'dan defalarca aradım. Telefonu kapalıydı. Daha sonra konuştuğumuzda ise şarjının bittiğini söyledi bana. Trabzon yolculuğu öncesi evine gittiğimde hasta olduğunu söyleyerek kafileye katılmadı, kendisine doktor ve başhemşire yollayacağımı söyleyerek ayrıldım evden. Hasta ve ateşli bir insan için hayli şık giyinen Nagys'in evine o gece 2 kez doktor ve hemşire yollamama rağmen evde kimseyi bulamadılar. Bunu dillendirme niyetinde değilim fakat bu noktaya geldiğimize göre söylememde sakınca yok sanırım. Birkaç gece önce de dışarda geç saatlerde karşılaştığımızda arabasının farlarını dahi yakmadan kaçarcasına uzaklaştı Nagys. Hasta olmasına rağmen o gece de evden çıkacak gibi giyinmişti açıkçası. Doktor ve hemşirenin geç saatlerde iki kez evine gitmesine rağmen evde olmadığının altını çizeyim.

Hem koçla hem de başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonrası aldığımız ayrılık kararını ilettim kendisine. Fakat söylediğinin aksine, her konuşmamızda önce durumunu sordum. Bu ayrılık kararında Nagys'in takım arkadaşlarını paralarını alamamaları, geç almaları nedeniyle ateşlemeye, ayaklandırmaya çalıştığını da ekleyeyim son olarak. Yeni gelen Amerikalılarla da aynı şekilde görüşerek, kulübü kötülemeye çabalıyor. Hoş değil bunlar tabii. Bu noktadan sonra kendisiyle çalışmamız mümkün değil. Yaşananların ardından ufak bir özür, koçla yapacağı görüşme olayı tatlıya bağlayabilirdi belki ama Nagys direkt olarak 'paramı verin, ayrılacağım' yolunu seçti. Konu hakkında kulübümüz de resmi bir açıklama yapacak zaten fakat şu anda önemli bir lig maçımız var. Takım olarak ona odaklanmış vaziyetteyiz, daha sonra gerekli açıklama yapılacak. Fakat haber üzerine cevap hakkımı da kullanmak istedim.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder