29 Mart 2011 Salı

Montepaschi Siena 81-72 Olympiakos

Hani ''Öldürmeyen, güçlendirir'' derler ya, bu sözün tam karşılığı Siena'nın durumu. O, büyük yıkımdan sonra sen git üstüste iki maç kazan.. Gerçekten inanılır gibi değil. Yunanistan'daki ikinci maçta, basketbola geri döndüğünün sinyallerini veren Jaric, bir döndü pir döndü. 8/8 isabetle iki sayı, 2/3 üç sayı ve 2/2 isabetle serbest atış kullanan veteran oyuncu, 23 dakika oyunda kalıp 24 sayıyı Olympiakos potasına göndererek mükemmel bir performans gösterdi. Siena'da herkes, hem savunma hem de hücumda elinden gelen herşeyi yaparken, Rakovic in kendini yerden yere attığı pozisyon bize gösteriyor ki, ''Çocuklar inanmış''..

Maçın anahtarı, Siena nın maç boyu uyguladığı baskılı savunmaydı. Papaloukas ve Spanoulis ikilisine tabiri caiz ise nefes aldırmayan Siena guardları(toplam 11 top kaybı) takımlarının yaklaşık 15 fazla hücum yapmasını sağladı. Marko Jaric ve Ksistof Lavrinovic ikilisi de bu kadar iyi bir günlerinde olunca, Siena açısından galibiyete ulaşmak çok da zor olmadı.

Ivkovic tüm maç çırpındı durdu. Ne Siena nın guardlara yaptığı baskıya bir çözüm bulabildi ne de hücumda ipleri eline alacak bir oyunca bulabildi. Yani iş tamamiyle Teodosic e bağlanıyor. Tabi Serinin buraya kadar gelmesi, Siena'nın ne kadar saygı duyulması gereken bir takım olduğunu bir kez daha gösteriyor..

Şu andan itibaren, serinin kaderi Teodosic e bağlı. Eğer Sırp yıldız ikinci maça sakatlığından tamamı ile arınmış ve formda bir şekilde çıkmaz ise Olympiakos un final four hayalleri büyük oranda suya düşer..

Periyot Skorları: 21-14    18-23    21-13    21-22
Maç Sonucu: 81-72 Montepaschi Siena
Maçın Adamı: Marko Jaric

Montepaschi Siena
Zisis(4 sayı)Hairston(2 sayı)Carraretto(0 sayı)Rakovic(5 sayı)Lavrinovic(15 sayı 7 rebound)Kaukenas(15 sayı 3 asist)Michelori(2 sayı)Akindele(0 sayı)Jaric(24 sayı 4 rebound 3 top kaybı)Stonerook(3 sayı)Moss(11 sayı 4 rebound)
Olympiakos
Papaloukas(8 sayı 4 rebound 6 asist 5 top kaybı)Nesterovic(16 sayı)Spanoulis(15 sayı 4 asist 6 top kaybı)Bourousis(6 rebound)Mavrokefalides(6 sayı)Nielsen(5 sayı)Papanikolau(6 sayı)Erceg(3 rebound)Teodosic(2 sayı)Halperin(5 sayı)Gordon(9 sayı 3 rebound 3 top çalma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder