22 Ağustos 2011 Pazartesi

Almanya 64-52 Türkiye

Beko Super Cup'ın son maçında, Milli takımımız üçüncü çeyreğe kadar iyi götürdüğü mücadeleyi, son periyottaki kötü oyunuyla 64-52 kaybetti.

İlk yarıda her iki takım da sayı bulmakta oldukça zorlanırken, Milli Takımımız Ömer Aşık - Enes Kanter, Almanya ise Nowitzki ile etkili oldu ve devre 29-24 Millilerimizin üstünlüğü ile sona erdi. Özellikle, Semih - Ömer Aşık ikilisinin birlikte oynadığı bölümde yapılan savunma dikkat çekiciydi..

İkinci yarıya iyi başlayan Almanya oldu. Hızlı hücumlarla etkili olan evsahibi, Millilerimizin hücumda zorlanmasından da faydalanarak aradaki farkı kapattı ve üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakika kala öne geçmeyi başardı. Periyodun kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Almanya, çeyreği 41-38 önde kapadı.

Son periyoda felaket bir hücum yüzdesiyle başlayan Milliler, savunmada da Chris Kaman'ı durduramadı ve Almanya 12-0'lık seriyle birlikte farkı 15 sayıya çıkardı. Kalan bölüm karşılıklı basketle geçildi ve maç 64-52 ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Millilerimiz, diğer hazırlık karşılaşmalarına göre savunmada daha iyi işler yaparken, hücumda ise, eski tas-eski hamam görüntüsü hakimdi. Günün savunmanın dışındaki diğer sevindirici gelişmesi, Enes'in performansıydı. Genç yıldız, gerek hücum gerekse savunmada her geçen gün daha iyiye gidiyor. Maç eksiği kapandıkça çok faydalı olacak.

Milli Takımımızın başarısı belkide kariyerlerinin en formsuz dönemlerini geçiren Ersan ve Hidayet'e bağlı. Bu ikili çok kısa bir süre içerisinde performanslarını yükseltmezse, Avrupa Şampiyonası'ndaki ''Olimpiyat vizesi'' hedefimiz, hayalden öteye gitmez..

Unutmadan, seneler geçti geçiyor ama, bizim hala Kerem Tunçeri'den başka elle tutulur bir guardımız yok.

Kıssadan hisse: Kerem yok, Milli Takım yok..

Almanya
Benzing (5 sayı 2 rebound) Hamann (3 sayı 2 asist) Schultze (11 sayı 3 rebound) Ohlbrecht (1 sayı 3 rebound) Schwetheim (3 sayı) Schaffartzik (2 sayı 4 rebound 5 asist) Pleiss(5 sayı 2 rebound) Kaman(16 sayı 9 rebound) Jagla(4 sayı) Nowitzki(14 sayı 5 rebound)

Türkiye
Ömer Onan (5 sayı 2 rebound) Semih Erden (2 rebound) Cenk Akyol (3 sayı 5 rebound) Ersan (8 sayı 7 rebound) Kerem Tunçeri (4 sayı) Oğuz (2 sayı) Ömer Aşık (8 sayı 6 rebound) Ender(3 sayı) Emir (4 rebound) Hidayet (7 sayı 2 rebound) Enes (12 sayı 4 rebound)

Maçın Adamı: Chris Kaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder