16 Ağustos 2011 Salı

George Dikeoulakos Röportajı

Yeni sezonda, Galatasaray Medical Park ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi verecek olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın çiçeği burnunda antrenörü George Dikeoulakos, kadın basketbolunun usta ismi Paul Nilsen'le gerçekleştirdiği röportajda, çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Taraftarın sıcak karşılamasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirten tecrübeli teknik adam, ''bir Yunanlı olarak İstanbulda yaşayacak olmak benim için çok güzel bir tecrübe olacak. Bana ve takıma verilen destek, takımın başarısı için çok önemli'' dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ezeli rekabete de değinen Dikeoulakos, ''Rekabetin, Olympiakos - Panathinaikos veya Paok - Aris derbilerinden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum. Olympiakos'ta bu tür atmosferleri sıkça yaşadım. Bu baskıyı kaldırabilecek kadar tecrübeliyim'' şeklinde konuştu.

Sezona sıkıntılı bir giriş yaptıklarını belirten Dikeoulakos, Fenerbahçe'de şampiyonluk dışındaki her sonucun başarısızlık olduğunun farkındayım. Sezona problemli bir giriş yapıyoruz. Hatta bir kaç hafta öncesine kadar, ligde mücadele edip etmeyeceğimizden bile emin değildim ancak bazı yöneticilerin kişisel girişimleri sayesinde takım ayakta kalabildi'' dedi.

Son olarak, yeni transfer Elina Babkina ve yıldız oyuncu Birsel Vardarlı hakkındaki görüşlerini belirten başarılı teknik adam, ''Elina'nın müthiş yetenekleri var. Olduğu seviyeden daha üstlere çıkıp, Avrupa'nın en iyi guardlarından olabilmesi, tamamen kendisine bağlı, Elina çok çalışıyor ve sürekli kendisini geliştiriyor.'' şeklinde konuştu. Dikeoulakos,  Oyuncuların genelinin çok kaliteli olduğunu da ekleyerek, özellikle Birsel'in çok önemli bir oyuncu olduğunu ve Avrupa Şampiyonası'nda altın karma'da olmayı sonuna kadar hakkettiğinin de altını çizdi..

İngilizce bilenler için röportajın tam metni burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder