12 Ekim 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı Kupası Galatasaray'ın

Basketbol kalitesi olarak vasatın altında olsa da, heyecan dozu oldukça yüksek olan karşılaşmayı iki uzatma sonunda 103-97 kazanan Galatasaray, bu önemli kupayı müzesine götürmeyi başardı. Galatasaray'da Shumpert ve Andric attıkları 22 şer sayıyla galibiyette büyük rol oynarken, Fenerbahçe'de Bogdanovic 21 sayı, Gist 18 sayı, Preldzic ise 17 sayı 10 asist 6 rebound ile mücadele etti..

Maçın 3 kahramanı vardı denilebilir. Birincisi, yeni kuralların arkasına sığınıp çaldıkları düdüklerle maçın önüne geçen hakemler, ikincisi yaptığı doğru hamleler ile Oktay Mahmuti, üçüncüsü ise saha kenarında bağırmaktan başka hiç bir işe yaramayan Neven Spahija'ydı. Mahmuti, sahadaki oyuncularından en yüksek verimi almaya çalışırken, Spahija ise zaten eksik olan kadrosunu kullanılabilecek en kötü şekilde kullandı ve maçın Curtis Jerrels ile birlikte en kötü ismi olmayı başardı. Dördüncü periyot sonlarına doğru 7 sayı öndeyken anlaşılmaz bir şekilde o ana kadar müthiş oynayan Bogdanovic ve Ukic'i kenara alan Hırvat koç, Galatasaray'ın momentumu tekrar eline geçirip maçı uzatmalara götürmesine, olabileceği en iyi şekilde yardımcı oldu. Ama bundan da beter olanı, Andric Fenerbahçe Ülker boyalı alanında tabir-i caizse seksek oynarken, Vidmar'ın 30 dakika kenarda tutulmasıydı. Fenerbahçe açısından günün en olumlu noktası ise, James Gist'in performansı oldu. Hazırlık maçlarındaki durgun görüntüsünden kurtulan Adanalı oyuncu, gerek takip smaçları, gerekse dış şutlarıyla takımını oyunda tuttu. Ancak pota altında başka hiç bir oyuncudan katkı gelmeyince, Gist'in performansı da boşa gitmiş oldu...

Transferi açıklanan Sefolosha takıma özellikle savunma anlamında büyük güç katacak olsa da, Jerrels'ın yerine bir adet yedek guard ve tek bir uzunun vereceği katkıyı bile veremeyen Oğuz-Kaya ikilisinin yanına da iyi bir 4.5 numara alınmazsa, sarı lacivertliler ne yazık ki belirlenen hedeflerin çok uzağında kalır.

Maçı Galatasaray tarafından ele alırsak, sarı kırmızılılar çok da iyi oynamadıkları maçı, doğru basketbol oynayarak kazandı. Fenerbahçe'nin en zayıf karnı olan dış adam savunmasını tam anlamıyla pert eden Shumpert-Ender ikilisi ile, boyalı alanda istediği gibi at koşturan Andric, kupayı almaları için yeterli oldu. Mahmuti'nin öğrencileri için en önemli handikap, çok erken form tutmaları olacak. Sezonun geri kalan kısmında zorlanacakları kesin ancak formlarını sezon sonuna doğru tekrar bu seviyeye çekerlerse, Euroleague'de üst turlar, ligde de final hedefleri hiç de uzak değil..

Maçın istatistikleri için buraya alalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder