7 Ekim 2011 Cuma

Zaza Pachulia Galatasaray'da


Son üç sezondur yaptığı akıllıca yatırımın meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlayan Galatasaray, 5 numara pozisyonundaki eksiği Ülker'den hatırladığımız Zaza Pachulia ile giderdi..

Sekiz sezondur NBA'de Atlanta Hawks forması giyen Zaza, mücadeleci kimliği ve özellikle savunmasıyla Galatasaray'a çok şey katacak. Hele bir de bir mucize olup sezonu Türkiye'de tamamlarsa, tam anlamıyla tadından yenmez..

NBA kariyerinde 6.8 sayı ve 5.1 rebound ortalamaları yakalayan Zaza mücadeleci oyun tarzının yanı sıra, bir dönem Jason Richardson ile birbirine girmesiyle de manşetlerde yerini almıştı..

Bu transferle birlikte, en önemli defosunu da ortadan kaldıran Galatasaray için, Turkish Airlines Euroleague'de en azından gruplardan çıkmak artık çok da uzak değil. Hatta anlık form durumlarına göre, daha fazlası da beklenebilir. Aslında bu kadro Euroleague'de başarısız bile olsa, akıllı yatırım ve akıllıca yapılan transferlerin, bir takımı dipten alıp Avrupa Basketbol Arenası'nın en üst seviyesine taşıyabileceğini gösteren Oktay Hoca'ya herkes teşekkür borçlu. Hele ki, sadece reklam amaçlı transfer yapıp, kendini bir anda en alt kupada bulan Beşiktaş örneği bu kadar sıcakken..

Aşağıdaki klipler Zaza'yı hatırlamanız konusunda yardımcı olabilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder