4 Aralık 2011 Pazar

Charles Smith-Vladimir Golubovic Beşiktaş'ta mı?

Lokavt'ın sona ermesinden belki de Avrupa'da en kötü etkilenen takım olan Beşiktaş Milangaz, kadrosunu Efes Pilsen'den tanıdığımız tecrübeli guard Charles Smith ve Banvit formasıyla Türkiye'de bir sezon geçiren pivot Vladimir Golubovic ile güçlendirdi..

Geçtiğimiz sezonu Lega A ekiplerinden Lottomatica Roma'da geçiren Smith, İtalyan ekibinin geçirdiği vasat sezona rağmen öne çıkan oyunculardan biri olmuştu. 1997 draft'ında 26. sıradan seçilen 36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 2004-2005 sezonunda Euroleague sayı kralı, 2006-2007 sezonunda ise Eurocup Finali'nin Mvp'si olmayı başarmıştı..

Banvit'te başarılı geçen sezonun ardından sezon başında Azovmash takımına transfer olan Golubovic, çok kısa bir süre geçirdiği Ukrayna ekibinde, 7.4 sayı ve 4.4 rebound ortalamaları ile mücadele etmişti. 2.11 boyundaki başarılı pivot daha önce, Slovenya'nın Olimpija ve İspanya'nın Caja Laboral ekiplerinde de forma şansı bulmuştu..

Sezon ortasında olduğumuz için, fazla seçme şansı bulunmayan Siyah-Beyazlılar devre arasına kadar bekleyip, Avrupa Kupaların'dan elenen takımların oyuncularıyla ilgilense çok daha iyi olurdu ama tercihleri bu yönde oldu. Smith çok skorer bir oyuncu olmasına rağmen, son durumu hakkında hiç bir fikrim yok. Ayrıca ilerleyen yaşı da ciddi bir soru işareti. Golubovic ise Banvit'ten de hatırladığımız gibi, savunmada gayet başarılı ama hücumda fazla bir şey beklenmemesi gereken bir oyuncu. Bu tercihlerin ne kadar sağlıklı olduğunu ilerleyen günler gösterecek..

Edit: Golubovic biraz önce Caja Laboral ile anlaştı. Beşiktaş açısından çok da iyi oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder