28 Şubat 2011 Pazartesi

Galatasaray Cafe Crown 87-80 Medical Park Trabzonspor

Galatasaray Cafe Crown 87-80 Medical Park Trabzonspor
Zaten dar bir rotasyonu olan Trabzonspor da Rasic de olmayınca, rahat bir Galatasaray galibiyeti bekleyenler yanıldı.İlk periyota fırtına gibi başlayan sarı kırmızılılar periyodu 12 sayı farkla önde kapadı. İkinci periyotta, ivme tamamen terse dönerken 19-5 lik seri yakalan Trabzon farkı devre sonu 2 sayıya kadar indirdi. Üçüncü periyot karşılıklı basketlerle geçilirken, Ali ninde(Wright) yorulmasından faydalanan Galatasaray farkı azda olsa açarak maçı 87-80 kazandı.

Skordanda anlaşıldığı gibi, Galatasaray savunmada pekte Oktay Mahmudi takımı gibi değildi.Caserta maçında olduğu gibi alan savunmasına karşı hücum etmekte çok zorlandılar ama bir istatistik vardıki gerçekten çok enteresandı. Galatasarayın üç uzunu Andric, Ermal ve Rancik in toplam rebound u 8 iken Ali nin 9 reboundu olması, ev sahibinin pota altındada çok zorlanmış olduğunu gösteriyor. Bu arada dikkat edilirse sarı kırmızılılarda Johnson geldikten sonra pota altı oyuncularının skor katkıları çok aza inmiş durumda, bu durumun nedeni Amerikalı oyuncunun guarddan çok forvet gibi hareket etmesi. Ben hala inatla Johnson un guard pozisyonu için  iyi bir transfer olduğuna inanmıyorum.

Bordo mavili takımda ise Ali nin insanüstü performansı her hafta artarak devam ediyor. Bu haftada 40 dakika oyunda kalıp, 33 sayı 9 rebound gibi bir istatistikle oynayan Ali izleyenleri kendine hayran bıraksada, bu performansı galibiyet için yeterli olmadı. Trabzonda Ali nin dışında bir diğer göze batan isim ise Derrick Obasohan dı. 21 sayı 5 rebound ve 3 asist ile oynayan Nijeryalı oyuncu, uzun zamandır ilk defa bu kadar yararlı oldu. Trabzonsporda eğer Sırp guard Rasic oynasaydı, maçın skorunun daha değişik olabileceğini de eklemek istiyorum.

Maç Sonucu: 87-80 Galatasaray Cafe Crown
Periyot Skorları: 29-17    14-24    21-23    23-16
Maçın Adamı: Ali Karadeniz

Galatasaray
Shipp(13 sayı)Johnson(9 sayı)Melih(3 sayı)Caner(12 sayı 5 rebound)Shumpert(14 sayı 3 rebound)Tutku(13 sayı 4 asist)Andric(7 sayı 4 rebound)Rancik(7 sayı 3 rebound 4 asist)Evren(3 sayı)Ermal(6 sayı 4 asist)
Trabzonspor
İlker(3 rebound)Ali(33 sayı 9 rebound 3 top kaybı)Hadi(2 sayı)Ersin(8 sayı 5 rebound)Cakic(7 sayı 5 rebound 3 asist 3 top kaybı)Caner(0 sayı)Obasohan(21 sayı 5 rebound 3 asist 3 top kaybı)Snow(9 sayı 5 asist 3 top kaybı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder