28 Şubat 2011 Pazartesi

Türk Telekom 84-86 Erdemir

Geçen haftaki yorumumda Erdemirin bulunduğu sırayı hakketmediğini ve kısa bir zamanda bir kaç maçlık bir galibiyet serisi yakalayabileceğini söylemiştim. Nitekim bu hafta Erdemir, bahsettiğim serinin ilk sinyallerini verdi. Son periyoda kadar Telekom önünde üstün bir oyun sergileyen Karadeniz temsilcisi, son dakikalarda zorlansada altın değerinde bir galibiyet ile eve döndü.

Geçen haftanın yıldızlarından Hall, Telekom karşısında da yüksek yüzdeyle ürettiği 23 sayıyla maçın en skorer ismi olmayı başarırken, takımının galibiyetinde de en önemli pay sahibi oldu. Erdemirde Hall un yanında özellikle ilk periyottaki müthiş performasıyla Hakan Demirel(11 sayı) ve son dakikalardaki kritik sayılarıyla Erkan takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldular. Önümüzdeki haftalarda Erkan, Hakan ve Barbour, Hall a skor yönünden yardım etmeye devam ederse, seri uzayacaktır. Ayrıca son haftalara kadar kendini unutturan genç guard Hakan Demirel in 8 asisti de gelecek için çok umut veriyor.

Üç periyot boyunca çok silik bir oyun ortaya koyan Türk Telekom son dakikalarda Becirovic önderliğinde maça tekrar ortak olmaya çalışsa da süre yeterli olmadı. Telekomda takımın sayı yükünü sırtlayan Randle ve içeride her maç gibi bu maçtada resmen tek başına savaş veren Wesson, Becirovic dışında öne çıkan isimler oldular. Her hafta söylediğim gibi, Telekom kadrosunun hakkını veremiyor ve görünen o ki verememeye de devam edecek. Çok beğendiğim bir oyuncu olan Alman yıldız Jan Jagla ya verilen 5 dakikalık süre bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bir takımda Euroleague seviyesindeki Jagla ve Becirovic gibi oyuncular varken bu oyunculardan alınan minimum katkı, tamamiyle coaching ile alakalı. Rasim Başak her maç karavana atarken, ondan 3 gömlek üstün olan Jagla süre alamıyorsa takımda çok ciddi sorunlar olduğu gayet açık.

Maç Sonucu: 86-84 Erdemir
Periyot Skorları: 22-26    16-18    20-26    26-16
Maçın Adamı: Nathan Hall

Telekom
Wesson(11 sayı 18 rebound)Randle(21 sayı 4 rebound 7 asist 3 top çalma 3 top kaybı)Becirovic(12 sayı 5 rebound 3 top çalma)Rasim(6 sayı)Mehmet(4 rebound 5 asist)Adem(8 sayı)Jagla(0 sayı)Yunus(12 sayı 4 rebound)Stiemsma(6 sayı 4 rebound)Ceyhun(8 sayı)
Erdemir
Hall(23 sayı 12 rebound)Altan(4 sayı)Melih(2 sayı)Berent(0 sayı)Eren(0 sayı)Thomas(2 sayı 10 rebound)Barbour(15 sayı 3 rebound 3 asist 4 blok)Erkan(18 sayı 3 top kaybı)Hakan(20 sayı 3 rebound 8 asist)Emre(2 sayı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder