28 Şubat 2011 Pazartesi

Oyak Renault 68-73 Fenerbahçe Ülker

Zorlu Valencia maçı öncesi Spahija haklı olarak Tomas,Kinsey ve Kaya yı dinlendirince(keşke Ömer de onların arasında olsaydı), Fenerbahçe Ülker çok dar bir rotasyonla sahaya çıktı. İlk yarıda Jasikevicius ve Preldzic ile ardarda sayılar bulan Fenerbahçe ye ev sahibi ekip Mays ile cevap vermeye çalışsada devreyi 45-32 önde kapadı. İkinci yarıda Fener farkı açar gider derken Oyak Renault da Mays öyle muazzam bir performans gösterdiki, May ve Preldzic in saçma sapan kasti faulleri ile birlikte neredeyse maçı ev sahibine kazandıracaktı ancak arkadaşlarından fazla katkı alamayınca bu performansı maçı kazanmayla taçlanamadı.

Fenerbahçe de Preldzic ve Saras hariç oyuncuların performansları ve hareketleri gösteriyorduki, sahaya biz nasılolsa bu maçı rahat bir şekilde kazanırız şeklinde çıkılmış. Ama gene görüldüki hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Saras ve Emir in performansları rakip zayıf olsa da Valencia maçı öncesi umut verdi. Özellikle Emir, basit hatalarını aza indirgemeyi başarırsa içindeki Bodiroga yı dışarı çıkarabilir. Oğuz Savaş ise beni hayalkırıklığına uğratmaya devam ediyor. Bu kadar iyi bir fundamental, bu kadar güçlü bir vücut, 2.10 üstünde bir boy ve kaçan çok basit sayılar. Eğer Oğuz bu şekilde devam ederse kendisinin gerçek bir Euroleague uzunu olmadığına bende inanacağım. Ukic icin de bir iki şey karalamak istiyorum. Hırvat oyuncu, Fenerbahçe nin bu sene Avrupada ve ligdeki başarısında bir numaralı etken. İnşallah son haftalardaki formsuz ve isteksiz görüntüsü geçen haftalardaki hastalığındandır çünkü Valencia maçı, Ukic kötü oynarken kazanılamaz hele ki Ömer yaşının ve bazı maçlardaki inanılmaz performansının yorgunluğu yüzünden hiç katkı veremeyen bir hale gelmişken..

Ev sahibi Oyak Renault da ise Mays in yükselişi devam ediyor ancak kendisine skor anlamında eşlik edecek kimse olmadığı için takım iyi de oynasa kötü de oynasa kazanamıyor. Savunmada ise özellikle Kerem ve Conroy çok iyi işler yaptılar. Conroy demişken lütfen birileri bu çocuğa serbest atış atmayı öğretsin! Maçın kırılma anlarında ardarda kaçırdığı 5 serbest atışla maçın momentumunun ev sahibi lehine dönmesine engel oldu. Bursa ekibinin önümüzdeki haftalardaki şansına gelince, daha önce söylediğim gibi, eğer Mays in yanında başka bir oyuncu sayı üretemezse son sıradan kurtulmaları ve ligde kalmaları oldukça zor.

Maç Sonucu: 73-68 Fenerbahçe Ülker
Periyot Skorları: 22-24    10-21    18-12    18-16
Maçın Adamı: Emir Preldzic

Oyak Renault
Conroy(10 sayı 6 asist 3 top çalma)Serkan(0 sayı)Ogün(5 sayı 3 rebound)Nedim(4 sayı)Tufan(5 sayı)Bora(0 sayı)Waller(11 sayı 8 rebound)Mays(21 sayı 11 rebound 3 top çalma 5 top kaybı)Kerem(12 sayı 4 rebound)Umut(0 sayı)
Fenerbahçe
Ukic(3 sayı 3 asist)Ömer(3 sayı 3 top kaybı)Lavrinovic(6 sayı 11 rebound)Saras(14 sayı 3 rebound 4 asist)Oğuz(10 sayı 6 rebound 3 top kaybı)Can(2 sayı)May(10 sayı 4 rebound 5 top kaybı)Emir(25 sayı 8 rebound 3 top çalma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder