24 Şubat 2012 Cuma

TBL 2011-2012 sezonunun TOP 10 Hayal Kırıklığı


Sezonun bitmesine daha çok uzun bir süre olmasına rağmen, büyük umutlarla yapılan bir çok transfer bir bir gözden düşmeye başladı. Ben de kendimce bu isimlerden 10 kişilik bir liste yapmaya çalıştım..

1-Sasha Vujacic
Transfer sezonunda yıllardır süregelen şutör eksikliğini kapatması için Anadolu Efes'in yeni yapılanmasına dahil edilen Vucacic, değil beklenen katkıyı vermek, çoğu maçta vasatı dahi aşamadı. En büyük silahı olan dış şutlarda bile varlık gösteremeyen Sloven oyuncu, listenin 1 numarasını fazlasıyla hak etti..

 

2-James Gist
Çok genç yaşta aramızdan ayrılan Conrad McRae'den sonra, yıllardır pota altında yırtıcı bir 4 numara özlemi çeken Fenerbahçe taraftarı, Gist'in transferinin duyurulmasıyla birlikte ''oh be'' dedi ama ne yazık ki bu sevinç çok kısa sürdü.  Savunmada yıldız takım oyuncusunun yapmayacağı hataları yapan Amerikalı oyuncu, hücumda ise spektaküler smaç peşinde koşmaktan başka hiç bir şey yapamadı. Belki de yapmak istemedi çünkü, yaptığı bir blok veya smacın Euroleague'de haftanın en iyi 10 Hareketi arasına girmesi, Gist için fazlasıyla yeterli. Bir de sezonun hareketlerine girerse, değmeyin keyfine..


3-Darius Songaila
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker ile karşılaşılan final serisinde kendisini fazlasıyla gösteren uzun sıkıntısının ardından, bu bölgeyi Litvanyalı yıldız Songaila ile güçlendiren Galatasaray MP. yapılan hatanın geç de olsa farkında vardı ve tecrübeli oyuncuyla yollarını ayırma kararı aldı. Türkiye'ye adeta tatile gelen Songaila değil savunma yapmak, şuta el kaldırmaktan dahi aciz bir Türkiye kariyerini geride bıraktı..


4-Marc Salyers
Trabzonspor'un kurtarıcı olarak sarıldığı Salyers, o kadar kötü bir performans ortaya koydu ki, çok kısa süre içerisinde takımdan gönderildi. Kendisini daha önce tanıyan herkesi şaşkına çeviren Amerikalı oyuncu, şu an yanılmıyorsam Lübnan'da forma giymekte..


5-Stanko Barac
Sezon başında gayet yüklü bir meblağ karşılığında Efes'e imza atan 2.17'lik dev, taraftarlarını üzmekten başka hiç bir şey yapmadı desem yeridir. Bu kadar iri bir adam savunmada nasıl ortayı kapatamaz veya pota altı atışları nasıl bitiremez soruları hala cevap bekliyor ama kesin olan bir şey var ki, Barac'ın Türkiye kariyeri pek de uzun sürmeyecek..


6-Vlado Ilievski
Makedonya Milli Takımı ile rüya gibi bir şampiyonayı geride bırakan Ilievski takıma katıldığında, hiç kimse kendisinden bu kadar kötü bir performans beklemiyordu. Kısaca özetlemem gerekirse, Makedon oyuncu Türkiye'de hiç bir şey yapmadı. Sıralamada kendisine bu kadar altlarda yer bulmasının nedeni ise, Ufuk Sarıca'nın tecrübeli oyuncuya hiç bir zaman tam anlamıyla güvenmemesi oldu..


7-Dusko Savanovic
Sezon başında rekor bir bonservis ücretiyle Valencia'dan transfer edilen Savanovic şu ana kadar bekleneni veremedi. Tamam çok kötü değil ama, 40 dakikaya yakın süre alan bir adamdan ki bu adam Savanovic klasındaysa, daha fazla şey beklemek hepimizin hakkı..


8-Simas Jasaitis
Türk Telekom'un müthiş(!) transfer stratejisinin son ürünü Jasaitis.. Sağlıklı olduğu zaman durdurulamaz bir forvet olan Litvanyalı'nın, o sağlıklı günlerinin 4-5 sene öncesinde kaldığı bilinen bir gerçekti. Ama Telekom yönetimi her zamanki gibi günü kurtarmak adına, başarılı olması çok zor görünen bu transferi gerçekleştirdi. Zaman zaman iyi işler yapan Simas, çoğu zaman ise tribünden arkadaşlarını seyrediyor..


9-Curtis Jerrels
Ukic'i yedeklemesi için Partizan'dan getirilen Amerikalı oyuncu, Türkiye'de bir türlü ortayı bulamadı. Ya çok iyi ya çok kötü. Tabi bu durumun antrenörlerin şahı(!) Spahija ile doğrudan alakası var ama, Amerikalı oyuncu zaman zaman o kadar enteresan hatalar yapıyor ki, tribündeki seyirciler nasıl bir tepki vermeleri gerektiğini dahi bilemiyor. Ama hatalar zinciri olarak işleyen Fenerbahçe Ülker'de kadro dışı bırakılması gereken o kadar çok oyuncu varken, seçilen tek ismin Jerrels olması tam anlamıyla trajikomik..


10-Ufuk Sarıca
10 numaralı forma saha içine değil de saha kenarına kısmet oldu. Sarıca Anadolu Efes'in başına geçtiğimiz sezonun ortasında geçmiş olsa da, bu sezonki yapılanmanın başına geçirildiği için kendisini yeni bir transfer olarak ele aldım. Ufuk Sarıca'nın çok başarılı bir oyunculuk kariyeri olmasına rağmen, antrenör olarak böyle bir görev için yolun daha çok başındaydı. Ve bu tecrübesizliği de her maç biraz daha ortaya çıktı. Ufuk Hoca'nın, Efes'in bu sezonki başarısızlığının 1 numaralı nedeni olarak, (her ne kadar hiç eleştirilmese de) 10 numarayı layıkıyla taşıyacağına yürekten inanıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder