2 Nisan 2012 Pazartesi

Kısa Kısa Morris Finley


Curtis Jerrels'ın enteresan bir biçimde Murcia'ya gönderilmesinin ardından, bir çoğu NBA patentli olmak üzere sayısız oyun kurucu ile ilgilenen Fenerbahçe Ülker, 30 yaşındaki Amerikalı guard Morris Finley'de karar kıldı..

Avrupa kariyerine 2004-2005 sezonunda Sırbistan'ın Mornar takımında başlayan Finley, Larissa ve Liege maceralarından sonra asıl çıkışı gösterdiği İtalya'nın Rieti takımına transfer oldu. Rieti'de özellikle skor anlamında oldukça iyi işler yapan Amerikalı oyuncu ligin devlerinin de dikkatinden kaçmadı ve kendisini bir anda Siena'da buldu. Terrell McIntyre-Domercant-Sato-Lavrinovic'li müthiş kadroda McIntyre'ın arkasında back-up guard olarak bekleyen Finley, ortalama bir sezonun ardından Armani Milano kadrosuna katıldı. 2 sezon da Milano da forma giyen Finley, geçirdiği sakatlığın ardından sözleşmesinin feshedilmesiyle birlikte uzun bir süredir basketboldan uzak kalmıştı..

Özellikleri bakımından Curtis Jerrels'a inanılmaz derecede benzeyen Finley (e o zaman Jerrels'ı niye gönderdin Spahija Efendi? ) sağlıklı ve formda olması durumunda, özellikle skor ve asist anlamında takıma oldukça opsiyon katacaktır. Tecrübeli guard'ın en önemli özellikleri, ortalamanın üzerinde bir şutör olması-çabuk ayakları ve de deliciliği..

Finley (tekrar söylüyorum) sağlıklı ve formda olması durumunda takıma ciddi boyutlarda katkı yapabilir. Ama uzun bir süredir parkelerden uzak kalan bir oyuncu için formda veya değil türünde bir yorum yapılamayacağından, bekleyip görmek en iyisi gibi duruyor..



Görüntüler eski olsa da, nasıl bir oyun kurucu ile karşı karşıya olunduğunu göstermesi açısından faydalı olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder