6 Mayıs 2011 Cuma

Bojan Bogdanovic Fenerbahçe Ülker'de

Uzunca bir süredir çoğu basketbol sitesinde konuşulan Bogdanovic transferi çok büyük bir ihtimal ile birkaç gün içerisinde resmiyete kavuşacak.

NBA hakları saklı olmak üzere 2 veya 3 yıllık kontrat yapılacak olan Bogdanovic, başarısız Real Madrid sezonlarından sonra transfer olduğu Cibona Zagreb'te kendini bulmuş ve takımının krizlerle dolu sezonunda öne çıkan tek oyuncu olmayı başarmıştı.

2.03 boyundaki Hırvat oyuncu all-around diye tanımlanan, savunma ve hücumda birçok özelliği bir arada barındıran nadir genç yeteneklerden birtanesi olarak kabul ediliyor. Marko Tomas, Emir Preldzic ve Ömer Onan'dan oluşan kısa rotasyonuna Bogdanovic'te katılırsa, Fenerbahçe Ülker bu sezon kaçan Final Four'a önümüzdeki sezon ulaşabilir.

Genç oyuncu ile ilgili tek çekincem ise, bu sezon Cibona'nın birçok sorunla boğuşmasından dolayı iyi bir kadro oluşturamaması ve takımdaki tek sayı opsiyonunun Bogdanovic olması. Genç oyuncu eğer topu paylaşmaya alışırsa çok faydalı olur. Zaten bu sezon Euroleague'de yakaladığı 18 sayı, 3.5 rebound, 1.8 asist ve 1.7 top çalma ortalamaları, ne kadar üst düzey bir oyuncu olduğunun kanıtı.

Yaklaşık 1 sene önce sergilediği performans ile haftanın Mvp'si olmuş olan Bogdanovic'in bu klibi, merak edenlere biraz olsun yardımcı olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder